Sivrisinek İlaçlama

Sivrisinek durgun sular ( göletler, küçük kaplardaki sular, bataklıklar ve nemli topraklarda)yaşar ve ürerler. Yumurtalarını bu alanlara bırakarak kuluçka döneminin oluşmasını beklerler. İlkbahar -yaz aylarında görülmektedirler. Dört evreden geçerler; yumurta, larva, pupa ve erişkin hal. Büyük çoğunluğu kan emerek beslenir ancak kan emmeyen türü de bulunmaktadır. Kan emiciler sadece dişilerdir ve kan emen her sivrisinek de yumurtlama dönemi oluşmaktadır.

Sivrisinek Ve Sinek İlaçlaması-Nasıl Yapılır 

Sivrisinek ilaçlama; ancak aşağıda belirtilen kurallar dâhilinde yapılırsa etkili sonuç elde edilmiş olur. Sinek ilaçlama yöntemleri yapmakla beraber fiziki önlemlerinde alınması en önemli mücadele şeklidir.Nedir bu fiziki önlemler: 

Bataklık alanların olabildiğince kurutulması gerekmektedir.

Göletlerin olduğu alanlarda ise evlerin ve ya iş yerlerinin pencere ve kapılarını gözenekleri sık ve montajı sıkı yapılmış sineklikler kullanılmalıdır.

Sabah erken saatlerde ve ya akşam gün batımından sonra rüzgârsız havalarda ULV (ilacı püskürterek uzun süre moleküllerin havada asılı kalmasını sağlayan etkili cihaz) bu gibi sinek ilaçlama yöntemleri kullanılarak insektisit uygulanmalıdır.

Sinek ilaçlama

Yapabilmek için yeterli bilgi birikimi ve doğru olan insektisitle birlikte üreme alanlarına larvasit uygulayarak geride kalanların oluşum süreçlerini ortadan kaldırabilmek için bilirkişiler tarafından minimum değerler içerisinde metrekare alana sarf edilen miktar ve ilaç hazırlama dozajı doğru ayarlanarak uygulama sinek ilaçlama yapılmalıdır.

TOP